Mød den kreative og musikelskende Skabsling – Bas

Bas er den Skabsling der repræsenterer det område, der i vores univers hedder:

“Musik- og KunstSkabet”

Det dækker over det kompetencemål for børnehaveklassen, der hedder “Kreative og musiske udtryk”.

I den styrkede pædagogiske læreplan for børnehaven er det en del af det læringstema, der hedder “Kultur, æstetik og fællesskab”

Bas er en rigtig spilopmager.

Han er vild med at optræde og at lave skuespil og drama.

Han elsker at synge og kan spille mange forskellige instrumenter.

Han har en fantastisk fantasi og er en dygtig tegner og kan bygge og kreere alt muligt. Når han vil slappe lidt af, så finder han sin computer frem og nørder – han er faktisk et IT geni.

Her er et af Bas tips til at få mere kreativitet og fordybelse i hverdagen: 

 • Lav en Krea -arbejdsplads i børnehøjde derhjemme, så de forskellige materialer er let at gå til og indbyder til fordybelse, når barnet har lyst 😊
 • Ideer til hvad I kan have på Jeres Kreasted: Blyanter, forskellige typer papir, forskellige slags farver, tuscher, vandfarver, modellervoks, glansbilleder, klistermærker, perler, tape, lim, sakse, knapper, elastikker.
 • I kan også samle alle mulige forskellige genbrugsmaterialer såsom gamle blade og reklamer, æggebakker, toiletruller, propper og andet sjovt emballage.
 • Sørg for at Kreastedet er lækkert og indbydende og de forskellige materialer er organiseret og synlige, så det appellerer til barnet fantasi og lyst til at være kreativ.
 • Hjælp barnet med at holde det ryddeligt og overskueligt. I kan tage nogle billeder af de forskellige materialer og sætte på opbevarings kurve og bøtter, så det bliver nemt at se, hvor de forskellige ting skal være.
 • Opfordr barnet til både at sætte sig og være kreativ alene, men også gerne sammen -både med jer forældre og andre børn og voksne. Gode ideer og kreativitet smitter og inspirerer 😊
 • Hvis I ikke har så meget plads derhjemme, kan man opbevare materialerne i en lille rullevogn eller nogle kasser der kan stables eller køres under sengen. Det er selvfølgelig også en fordel, hvis man har mindre søskende, der af hensyn til barnets (og hjemmets!) sikkerhed ikke er klar til at materialerne står fremme. Bare tænk over at det skal være nemt at finde frem -og gør det ofte!

Denne aktivitet er med til at styrke barnets fantasi og evne til fordybelse, og det træner samtidig barnets iagttagelsesevne og finmotorik. Samtidig styrker det barnets selvtillid og skaberlyst.

Sørg for at finde en god udstillingsplads til barnets kreationer, og i stedet for bare at lade børneprodukterne fylde mere og mere, så lad barnet vælge, hvad der skal være fremme og hvad der kan pakkes væk. Det skærper barnets evne til at udvælge og prioritere -og evnen til at give slip og sige pyt

Har dit barn ingen tålmodighed og har det svært ved at fordybe sig i kreative processer?

 • Undgår dit barn at tegne, klippe og klistre?
 • Du oplever måske at dit barn ikke rigtigt interesserer sig for sang og musik -og ikke rigtig har lyst til synge og lytte til musik?
 • Eller har svært ved at stå frem og være centrum eller optræde for andre?
 • Måske har dit barn svært ved at bruge og fordybe sig i digitale medier? Måske især når det ikke er selvvalgt?
 • Eller har dit barn bare brug for at styrke sin fantasi, kritiske sans og lyst til at skabe noget?
 
 
 

 Bare rolig, der er hjælp at hente😊

 

Hos God skolestart er vi erfarne i, at hjælpe børn og deres forældre med omstillingen fra børnehave til skolestart, men også når det er svært at gå i skole.
Vi tilbyder rådgivning og privatundervisning.

Vi har også udviklet 3 forskellige typer af onlinekurser, så I selv kan styrke barnets kompetencer derhjemme – i det tempo, der giver mening for barnet og familiens øvrige aktiviteter.

 • Onlinekurset Musik- og KunstSkabet, der indeholder viden og redskaber til at motivere og styrke dit barns musiske kompetencer. Kurset indeholder blandt andet en idebank til sjove og legende læringsaktiviteter, som I nemt kan bruge i jeres hverdag.
 • MedlemsSkabet er God Skolestarts helt unikke onlineklub for forældre til børn i skolestartsalderen, hvor du får adgang til viden, redskaber, aktiviteter og legende læring indenfor alle de seks læringområder, dit barn møder, når det starter i børnehaveklassen. Hver måned udkommer der et nyt månedstema, så MedlemsSkabet vokser måned for måned.
 • Onlineforløbet Klar, parat til skolestart – til dig der gerne vil have sparring og support undervejs. Klar, parat til skolestart er et forløb på ialt 8 moduler. Der udkommer et modul hver 14 dag, og derudover er der 2 x 1:1 online rådgivning samt 1 online undervisning for hele gruppen. Der er også adgang til en lukket Facebook gruppe med mulighed for sparring.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Her vil du modtage nyheder om vores kurser, foredrag og meget andet.

Følg os på Facebook og Instagram, hvor vi også løbende vil komme med gode idéer, tips og tricks.

Du er også altid velkommen til at Kontakte os for at høre nærmere om alle de muligheder du har, for at få hjælp, støtte og vejledning.