Mød den talkloge Skabsling Pi

Pi er den Skabsling der repræsenterer det område der i vores univers hedder:

“Tal-og RegnSkabet”

Det dækker over det kompetencemål for børnehaveklassen, der hedder: “Matematisk opmærksomhed”.

I den styrkede pædagogiske læreplan for børnehaven er det matematiske område, en del af det læringstema, der hedder: “Natur, udeliv og science”.

Pi er en gæv Skabsling, der er gennemgående i hele vores univers indenfor det matematiske område.

Pi er vild med tal og at tælle!

Hun tæller alt det, hun møder på sin vej og hun synes, det er rigtig sjovt at lægge til og trække fra. Hun er bare god til at regne den ud.

Hun er altid på jagt efter mønstre og geometriske former og kan finde dem allevegne. Når Pi er sammen med hendes venner elsker hun at finde på regnehistorier til dem.

Her er et af Pi’s tips til at lave regnehistorier i hverdagen:

Find inspiration til at lave regnehistorier i jeres hverdag og familieliv

Eksempler:

  • I vores frugtskål ligger der en 1 appelsin, 3 bananer og 2 æbler. Hvor mange er der i alt?
  • I vores familie er der 3 børn og 2 voksne. Nu er far taget på arbejde. Hvor mange er vi tilbage herhjemme?

Regnehistorier, som I kan finde på sammen, føles meget ofte som leg og nærvær for barnet.

Samtidig styrkes den matematiske opmærksomhed og barnet øver sig på at tælle samt at lægge tal sammen og trække fra -og sværhedsgraden kan nemt tilpasses både det nye skolebarn og søskende.

Har dit barn måske tegn på vanskeligheder indenfor det matematiske område?

  • Driller tallene hjemme hos jer?
  • Du oplever måske at dit barn kan have svært ved logisk tænkning og opgaveløsning?
  •  Eller svært ved sproglige opgaver med relationer og begreber som eksempelvis at finde den tyndeste pind eller at lægge båndene, så de bliver smallere og smallere?
  • Måske har dit barn svært ved at genkende former i hverdagen?
  • Måske har barnet rigtig svært ved at regne den ud? Og trække fra og lægge til? -og opgiver hurtigt?

 Bare rolig, der er hjælp at hente😊

Hos God skolestart er vi erfarne i at hjælpe børn og deres forældre med omstillingen fra børnehave til skolestart, men også når det er svært at gå i skole.
Vi tilbyder rådgivning og privatundervisning.

Vi har også udviklet 3 forskellige typer af onlinekurser, så I selv kan styrke barnets kompetencer derhjemme – i det tempo, der giver mening for barnet og familiens øvrige aktiviteter.

  • Onlinekurset Tal- og RegnSkabet der indeholder viden og redskaber til at motivere og styrke dit barns matematiske kompetencer. Kurset indeholder blandt andet en idebank til sjove og legende læringsaktiviteter, som I nemt kan bruge i jeres hverdag.
  • MedlemsSkabet er God Skolestarts helt unikke onlineklub for forældre til børn i skolestartsalderen, hvor du får adgang til viden, redskaber, aktiviteter og legende læring indenfor alle de seks læringområder, dit barn møder, når det starter i børnehaveklassen. Hver måned udkommer der et nyt månedstema, så MedlemsSkabet vokser måned for måned.
  • Onlineforløbet Klar, parat til skolestart – til dig der gerne vil have sparring og support undervejs. Klar, parat til skolestart er et forløb på ialt 8 moduler. Der udkommer et modul hver 14 dag, og derudover er der 2 x 1:1 online rådgivning samt 1 online undervisning for hele gruppen. Der er også adgang til en lukket Facebook gruppe med mulighed for sparring.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Her vil du modtage nyheder om vores kurser, foredrag og meget andet.

Følg os på Facebook og Instagram, hvor vi også løbende vil komme med gode idéer, tips og tricks.

Du er også altid velkommen til at Kontakte os for at høre nærmere om alle de muligheder du har, for at få hjælp, støtte og vejledning.