Mød den naturkloge Skabsling – Sky

Sky er den Skabsling der repræsenterer, det område, der i vores univers hedder:

“Natur-og VidensSkabet”

Det dækker over det kompetencemål for børnehaveklassen, der hedder: “Naturfaglige fænomener”.

I den styrkede pædagogiske læreplan for børnehaven, er det en del af det læringstema, der hedder: “Natur, udeliv og science”.

Sky er en lidt sky pige, der er gennemgående i hele vores univers indenfor det naturfaglige område.

Sky er vild med alt i naturen.

Hun elsker at være udenfor og bruger meget tid på bare at være, nyde og iagttage naturen og alt det spændende liv der er udenfor.

Hun er ven med dyrene og nyder at plante små frø og se dem vokse og gro.

Sky samler alt skrald op, hun finder i naturen.

Hun er meget nysgerrig og ynder at prøve forskellige ting af, og lære nyt. Når hun skal slappe af er det altid med en bog eller en film, hvor hun kan lære mere om naturen og naturfaglige fænomener.

Her er et af Sky’s tips til at iagttage årstiderne:

 • Find jeres yndlingssted i naturen. Det kan være i haven, skoven, på stranden eller på marken.
 • Tag til jeres sted mindst 1 gang i løbet af hver årstid og snak om forandringerne.
 • Duft, se og lyt til forandringerne. Lad barnet tage et billede af det nøjagtig samme sted for hver årstid, og hæng billederne op et synligt sted derhjemme.  Lav også gerne en lydoptagelse med din telefon, og lyt og sammenlign, når I har flere optagelser.
 • Snak om hvad sker der med træerne, fuglene, blomsterne og så videre og find tegn i naturen for hver årstid.

Denne aktivitet er med til at styrke barnets bevidsthed om naturen og årets gang, og skærper barnets iagttagelsesevne. Samtidig er udflugter til samme sted med til, at føle en samhørighed, både med naturen og dem man oplever det med.

Ved at hænge billederne op derhjemme, fastholder man barnets interesse og nysgerrighed, og giver masser af forventningsglæde til næste udflugt.

Oplever du, at dit barn ikke rigtigt interesserer sig for naturen – og ikke rigtig kan finde på noget at lave udenfor?

 • Har dit barn ikke lyst til at lege udenfor?
 • Eller det har svært ved de almindelige navne på dyr og planter samt at inddele dem i grupper, eksempelvis træer, blomster, vilde dyr, insekter?
 • Måske har dit barn svært ved at kende ugedagene og årets gang?
 • Måske har barnet rigtig svært ved at være i naturen, finde ro og iagttage det der sker?
 • Måske har dit barn svært ved at forstå hvorfor vi skal passe på jorden og undgå at smide skrald, knække grene og så videre?

 

 Bare rolig, der er hjælp at hente😊

Hos God skolestart er vi erfarne i at hjælpe børn og deres forældre med omstillingen fra børnehave til skolestart, men også når det er svært at gå i skole.
Vi tilbyder rådgivning og privatundervisning.

Vi har også udviklet 3 forskellige typer af onlinekurser, så I selv kan styrke barnets kompetencer derhjemme – i det tempo, der giver mening for barnet og familiens øvrige aktiviteter.

 • Onlinekurset Natur- og VidensSkabet der indeholder viden og redskaber til at motivere og styrke dit barns naturkompetencer. Kurset indeholder blandt andet en idebank til sjove og legende læringsaktiviteter, som I nemt kan bruge i jeres hverdag.
 • MedlemsSkabet er God Skolestarts helt unikke onlineklub for forældre til børn i skolestartsalderen, hvor du får adgang til viden, redskaber, aktiviteter og legende læring indenfor alle de seks læringområder, dit barn møder, når det starter i børnehaveklassen. Hver måned udkommer der et nyt månedstema, så MedlemsSkabet vokser måned for måned.
 • Onlineforløbet Klar, parat til skolestart – til dig der gerne vil have sparring og support undervejs. Klar, parat til skolestart er et forløb på ialt 8 moduler. Der udkommer et modul hver 14 dag, og derudover er der 2 x 1:1 online rådgivning samt 1 online undervisning for hele gruppen. Der er også adgang til en lukket Facebook gruppe med mulighed for sparring.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Her vil du modtage nyheder om vores kurser, foredrag og meget andet.

Følg os på Facebook og Instagram, hvor vi også løbende vil komme med gode idéer, tips og tricks.

Du er også altid velkommen til at Kontakte os for at høre nærmere om alle de muligheder du har, for at få hjælp, støtte og vejledning.