Mød den sprudlende og skøre Trille

Trille er den Skabsling der repræsenterer, det område, der i vores univers hedder:

“Krop- og Køleskabet

Det dækker over det kompetencemål for børnehaveklassen, der hedder: “Krop og bevægelse”.

I den styrkede pædagogiske læreplan for børnehaven er det en del af det læringstema, der hedder: “Krop, sanser og bevægelse”. 

Trille er en glad og energifyldt Skabsling, der er gennemgående i hele vores univers indenfor det motoriske og sundhedsmæssige område.

Trille er vild med alt hvad der har med krop og sundhed at gøre.

Hun er altid i gang med at øve sig i, at blive bedre til et eller andet med sin krop.  Når hun mestrer dét, finder hun noget nyt hun gerne vil udforske og lære.

Trille er rigtig glad for grøntsager og frugt og hendes yndlingsdrik er vand, som hun drikker meget af.

Trille er sjældent syg, måske fordi hun går op i, at hygiejnen altid er i top. Hun vasker sine hænder, når hun har været på toilettet og børster tænder mindst 2 gange om dagen.

Her er et af Trille’s tips til at have det sjovt med motion og bevægelse:

 • Lav en forhindringsbane i haven, i gården eller inde i stuen. Det kan være at skulle hoppe over et lille bed, kravle under en bænk, hoppe over en kost på et par spande eller stole, eller kravle under kosten.Der kunne også være en balancebane med et bræt, streger eller sjippetov, man skal gå på.
 • Tag tid på hinanden og tag banen i forskelligt tempo, både forfra og bagfra samt forlæns og baglæns.

Disse aktiviteter er med til at styrke musklerne og barnets selvbevidsthed, samt kendskabet til kroppens evner og dens funktion. Det skærper også barnets sanser og udholdenhed. Samtidig er det med til at give barnet større selvtillid, når det oplever, hvordan det bliver hurtigere og hurtigere og bedre og bedre, jo flere gange øvelsen gentages og mestres.

Har dit barn ikke lyst til at være aktiv, dyrke sport eller spise sundt?

 • Du oplever måske at dit barn ikke rigtigt interesserer sig for, at være aktiv inde som ude?
 • Måske vil dit barn hellere spille på Ipad, computer eller lign.?
 • Har dit barn svært ved, at holde på en blyant og klippe med en saks?
 • Skal dit barn have hjælp til toiletbesøg, samt af- og påklædning?
 • Er dit barn ”vaccineret” mod grøntsager og andre sunde madvarer?
 • Eller har dit barn svært ved at blive lagt i seng og sove til tiden?
 • Er det måske svært for dit barn, at have fornemmelse for sin egen krop?

 

Bare rolig, der er hjælp at hente😊

Hos God skolestart er vi erfarne i at hjælpe børn og deres forældre med omstillingen fra børnehave til skolestart, men også når det er svært at gå i skole.
Vi tilbyder rådgivning og privatundervisning.

Vi har også udviklet 3 forskellige typer af onlinekurser, så I selv kan styrke barnets kompetencer derhjemme – i det tempo, der giver mening for barnet og familiens øvrige aktiviteter.

 • Onlinekurset Krop- og KøleSkabet der indeholder viden og redskaber til at motivere og styrke dit barns sundheds- og bevægekompetencer. Kurset indeholder blandt andet en idebank til sjove og legende læringsaktiviteter, som I nemt kan bruge i jeres hverdag.
 • MedlemsSkabet er God Skolestarts helt unikke onlineklub for forældre til børn i skolestartsalderen, hvor du får adgang til viden, redskaber, aktiviteter og legende læring indenfor alle de seks læringområder, dit barn møder, når det starter i børnehaveklassen. Hver måned udkommer der et nyt månedstema, så MedlemsSkabet vokser måned for måned.
 • Onlineforløbet Klar, parat til skolestart – til dig der gerne vil have sparring og support undervejs. Klar, parat til skolestart er et forløb på ialt 8 moduler. Der udkommer et modul hver 14 dag, og derudover er der 2 x 1:1 online rådgivning samt 1 online undervisning for hele gruppen. Der er også adgang til en lukket Facebook gruppe med mulighed for sparring.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Her vil du modtage nyheder om vores kurser, foredrag og meget andet.

Følg os på Facebook og Instagram, hvor vi også løbende vil komme med gode idéer, tips og tricks.

Du er også altid velkommen til at Kontakte os for at høre nærmere om alle de muligheder du har, for at få hjælp, støtte og vejledning.